У прикордонних районах РФ почали руйнувати залізничну інфраструктуру

На Бєлгородщині у Шебекінському міському окрузі пошкодили залізничні колії, про це повідомив губернатор області В’ячеслав Гладков:

“У Шебекінському міському окрузі пошкодження залізничних колій. Жертв та постраждалих немає. Зруйновано лише залізничне полотно. На місці працює оперативна група. Про причини повідомлю пізніше”.

Згодом у мереі з’явились фотографії зруйнованого залізничного полотна на під ході до мосту.

Напередодні Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що Міністерство транспорту РФ ще 9 квітня зобов’язало керівників російської залізниці взаємодіяти з МВС та ФСБ. В телеграмі йдеться про необхідність підвищених заходів безпеки через:

“…загрозу втручання в роботу об’єктів транспортної інфраструктури, що розташовуються на кордонах Ростовської області і Краснодарського краю”. Вперше контрдиверсійні заходи на російській залізниці були введені з початком агресії проти України на короткий термін з розрахунком на швидкий бліц-криг. Після провалу початкового плану їхню дію регулярно продовжують і посилюють”, – йдеться в повідомленні.

За даними української розвідки, підвищення готовності пов’язане, зокрема, з діями білоруських “рейкових партизан”, які цілеспрямовано виводять з ладу залізничне сполучення з Україною, щоб ускладнити доставлення підкріплення в зону бойових дій:

“Недавні ж вибухи поблизу Бєлгорода на місцевій нафтобазі і складах боєприпасів посіяли паніку і в сусідніх російських регіонах РФ. Цим покладено початок партизанській війні і перенесення бойових дій на територію РФ”, – зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, з 26 лютого АТ «Укрзалізниця» припинила будь-які відносини та взаємодію з ВАТ «Російські залізниці», попередньо зруйнувавши залізничне сполучення, яким могли здійснювати доставку військових вантажів.

Докладно про хроніку білоруської рейкової війни можна дізнатися ТУТ

ОНОВЛЕНО
У Міністерстві оборони України не виключили, що пошкодження залізничного полотна у Бєлгородській області – це військова операція. Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр у спільному ефірі українських телеканалів.

“Справді, під час війни, насамперед, руйнуються обома сторонами об’єкти критичної інфраструктури військової та логістичні об’єкти – це дороги, мости, аби кожна зі сторін не могла доставити не лише боєприпаси, а навіть пальне, провіант”, – зазначила вона.

 

 

Позначки: ,