Беларуская Чыгунка (БЧ) не може забезпечити безпеку своєї інфраструктури, а відповідно і військових перевезень рф

Проблеми для військових перевезень БЧ – це заслуга білоруських партизанів, які ведуть нещадну “рейкову війну” проти російських окупантів та білоруських колаборационістів.

У зв’язку з військовою окупацією республіки білорусь російською федерацією та вчиненням нею акта агресії щодо України білоруські партизани розпочали свій спротив системі. REUA спробував зібрати свідчення залізничної війни на БЧ.

ХРОНІКА “РЕЙКОВОЇ ВІЙНИ”

31 березня 

Член правління АТ “Укрзалізниця” Орест Логунов повідомив, що за останні три дні з колії зійшов уже другий поїзд. За його словами, на поїзді була військова техніка Росії.

30 березня

DW опублікувала інфографіку про ділянки залізниці, постраждалі у «рейковій війні».

Російські військові «зайняли» Гомельський район Новобелиці. «Вони скрізь — у лазнях, у магазинах», — сказав гомельянин і надіслав на «Свабоду» фото російської техніки, яка завантажується на платформах станції Новобелицька в Гомелі. Лише гусеничної техніки в складі – 45-50 одиниць.

РЕПРЕСІЇ
Менш ніж за тиждень понад 30 співробітників було затримано. З багатьма з них було знято та викладено на провладні Telegram-канали “покаяльні відео”.
На БелЖД почалися масові обшуки і можливі арешти у зв’язку з “рейковою війною”, що набирає обертів. Наразі левова частка співробітників КДБ, включаючи у КДБ по областях та Головне управління КДБ, кинута на боротьбу з витоком інформації та “рейковою війною”.

На виконання поставленої мети хапають абсолютно випадкових людей, щоб знову посіяти страх серед білорусів. Однак це вже не діє – інформація як надходила, так і надходить, а кількість небайдужих білорусів лише зростає. На зміну страху приходять почуття зневаги та ненависті до режиму.

28 березня

≈02:00 перегін Осиповичі I – Верейці 394 КМ 5 ПК.

На перегоні між зупинковими пунктами Радянської та станцією Верейці, в районі розташування нейтральної вставки, прохідні світлофори №2 (парний напрямок) та №3 (непарний напрямок) – погашені. Пристрої сигналізації, централізації та блокування на цій ділянці виведені з ладу. Причина – підпал двох релейних шаф СЦБ.

Про припинення залізничне сполучення України з республікою Білорусь повідомив голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

27 березня

З’явилося повідомлення про затримання трьох помічників машиніста та одного машиніста локомотивного депо Гомель (ТЧ-8). Машиніста забрали невідломі люди прямо з явки у депо на рейс. Як повідомляє «Наша Нива», в ордерах на обшук були статті про тероризм, державну зраду та шпигунство.

26 березня

По станції Закопитье-стик (Гомельське відділення БелЖД) протягом останніх 3-е діб спостерігається нарощування активності прийому військових ешелонів із боку РФ (станція Унеча, РЖД). Перекидання здійснюється переважно у темний час доби.
Під час проходження ВЕШ до місць вивантаження на Гомельському відділенні БелЖД практикують затримку пасажирських поїздів задля відправлення та пропуску військових ешелонів.

25 березня

Вчора ввечері Комітет державної безпеки РБ мав відомості про підготовку “диверсії” на зупинному пункті Гай (перегін Мінськ-Сортувальний – Помислище). У результаті туди було кинуто сили для охорони цього району. Але в цей час партизани готувалися до проведення диверсійної операції між зупинковими пунктами Березіна та Неманиця на перегоні «Новосади-Борисів», яку успішно й провели.
Сьогодні вночі, після опівночі, на перегоні Борисів-Новосади (Мінське відділення БелЖД), спалили дві релейні шафи СЦБ (парний та непарний напрямок).

21 березня

На Білоруській залізниці наближається ще одне масштабне “зачистка” неблагонадійних співробітників: насамперед звільнятимуть тих, хто працює з документами обмеженого розповсюдження та працівників, хто пов’язаний з організацією руху поїздів.
Комітет державної безпеки РБ “переживає”, що не може забезпечити 100% гарантію безпеки руху військових ешелонів та захист від витоку даних, що стосуються графіків руху військових ешелонів з контрольним часом просування, листування з УВСО (Управлінням військових повідомлень РБ та РФ) та інший документації щодо ВЕШ.

До того ж, з сьогоднішнього дня в Управлінні, відділеннях та підрозділах Білоруської залізниці під розпис співробітникам дають папір із погрозами про кримінальну відповідальність за причетність до рейкової війни та заклики до неї.

19 березня

Залізничне сполучення між Україною та білоруссю, яким раніше окупанти відправляли військові ешелони, вже не працює. За інформацією голови правління “Укрзалізниці” Олександр Камишіна, білоруські залізничники «все зробили правильно» і тепер не будуть виконувати злочинні накази, а саме транспортувати російські військові ешелони в сторону України.

17 березня

Вночі по станції Орша-Центральна з релейної шафи невідомими було демонтовано та “викрадено” 6 сигнальних трансформаторів типу СОС2-50.
Наслідки: з 21:36-03:00 – несправність вихідного світлофора Н11Х.

16 березня

На перегоні Фариново-Загаття (Вітебське відділення БЧ (білоруської залізниці)) було спалено релейну шафу СЦБ (приладу сигналізації, централізації та блокування). В результаті проведенної диверсії, зазначається в повідомленні, світлофори та стрілочні переводи на цій дільниці знаходяться в неробочому стані.

15 березня

Перегін Доманово – Лісова (Брестське відділення Білоруської залізниці). Згас прохідний світлофор. Причина – виведення з ладу пристроїв автоматики та телемеханіки СЦБ шляхом фізичного непридатності обладнання в релейній шафі.

6 березня

Через диверсії (“рейкову війну”) і кібер-атаки на інфраструктуру БЧ, по Білорусі перестали переганяти організовані військові ешелони з технікою і боєприпасами російських військ.

Проте, для перевезення боєприпасів, вигадали новий спосіб – їх стали перевозити у звичайних вантажних поїздах (наскрізних, дільничних, збірних, передавальних та вивізних).
Боєприпаси вантажать у звичайні напіввагони (напіввагони, в основному, їдуть, накриті тентами):
– головні частини ракет “Точка-У: 9Н123Ф, 9Н123К”;
– реактивні снаряди РСЗВ “Град”;
– реактивні снаряди “Смерч”;
– квазібалістичні та крилаті ракети для ВТРК “Іскандер”;
– ракети “Повітря-Земля” та “Повітря-Повітря”.
Також боєприпаси вантажать у криті вагони:
– снаряди для дивізійних самохідних гаубиць та самохідних артилерійських установок;
– боєприпаси для бронетехніки та інші боєприпаси стрілецької зброї та артилерійських знарядь;
– Елементи індивідуального захисту.

Жодних позначень, що в групі вагонів перевозиться вантаж з 1 класом небезпеки, НІ!

2 березня

О 12 годині за Мінським часом була зроблена чергова атака на мережеву інфраструктуру Білоруської залізниці.
Не функціонують на даний момент: система ГВР (Графік виконаного руху), Блокнот керівника, Абонентський пункт, автоматизована система Автодиспетчер та інше супутнє програмне забезпечення. Зачеплено систему ДЦ “Неман” – спостерігаються проблеми з рухом поїздів.

Деякі записи випадків з АСКБР (Автоматизованої системи контролю за безпекою руху) у проміжку з 26.02.2022 – 01.03.2022.

26.02.2022 06:30 станція Молодечне. Неможливість передачі інформації в інформаційних системах МДС (розрахована на багато дорожня система), АРМ «Абонентський пункт», АРМ АСУС (Автоматизована система управління станції), електронна пошта.

27.02.2022 13:00 станція Брест-Східний. Відсутність можливості оформлення документів на відправлення/прибуття поїздів, введення даних із завантаження/вивантаження вагонів через непрацездатність ЦВК САПОД (Система автоматизації надання оперативних даних), АРМ Перевантаження, АСУ ЛР (автоматизована система управління лінійним районом) та інших інформаційних систем. Випадок розслідується ІРЦ.

27.02.2022 15:25 станція Гомель. Не працює інформаційно – аналітична система підтримки керуючих рішень для вантажних перевезень (ІАС ПУР ДП). Випадок розслідується ІВЦ-4.

27.02.2022 15:40 станція Мінськ-Сортувальний. Відсутність можливості оформлення документів на прибуття/відправлення поїздів через непрацездатність АСУ САПОД (Система автоматизації надання оперативних даних), не працює АСУ Експрес на станціях Мінського відділення Білоруської залізниці та термінали системи БУГ-2 на станціях Негоріле, Гудогай, Богданів, Орша-Східна , Червено та Осинівка. Випадок розслідується ІРЦ.

28.02.2022 19:32 – 01.03.2022 00:05 перегін Могильов 2 -Буйничі 164 КМ 8 ПК. Хибна зайнятість 1-го блоку ділянки до ст. Буйничі. Причина – закорочення рейкового ланцюга стороннім предметом (дротом) невідомими особами. Повідомлено ОВДТ, КДБ, АЛЕ. Випадок розслідується ПЧ-14 Могильов.

28.02.2022 21:10 – 01.03.2022 13:00 перегін Городея – Стовпці 832 КМ 9 ПК. Прохідний світлофор №6 сигналізує червоним вогнем, прохідний світлофор №4 погашено. Причина – спалах релейної шафи через зовнішній вплив сторонніх осіб. Повідомлено РВВС, АЛЕ, МНС. Випадок розслідується ШЧ-3 Барановичі.

28.02.2022 о 23:08 на перегоні Останковичі-Жердь (Гомельське відділення БЧ) також було спалено релейну шафу управління СЦБ. В результаті проведеної диверсії, світлофори та стрілочні переведення на даній ділянці перебувають у неробочому стані.

Нагадаємо, 10 березня режим Лукашенка дозволив пересування російських ракет білоруською залізницею.

 

 

Позначки: , ,