Залізничне сполучення між Україною та білоруссю, яким раніше окупанти відправляли військові ешелони, вже не працює.

За інформацією голови правління “Укрзалізниці” Олександр Камишіна, білоруські залізничники «все зробили правильно» і тепер не будуть виконувати злочинні накази, а саме транспортувати російські військові ешелони в сторону України.

Російська військова техніка залізницею до України більше не потрапить заявив Олександр Камишін в ефірі «Настоящее время» без уточнення деталей:

 «Я вірю, що серед білорусів, а особливо серед білоруських залізничників ще залишились чесні люди, і я б не хотів їх підставляти. Білорусь виявилася не без сміливців. Багато хто розуміє, що насправді коїться в Україні».

Напередодні з’явилась інформація, що на залізничній станції Мулярівка Гомельської області білорусі розвантажують російську військову техніку.

Нагадаємо, 17 березня до “тотальної рейкової війни проти рф” закликав радник голови Офісу президента Олексій Арестович. Він зазначив, що зрив постачання противника залізницею може суттєво змінити ситуацію на користь України.

19 березня стало відомо, що бійці «АЗОВу» підірвали залізничний міст поблизу кордону з рф.

Детальніше про “рейкову війну” на білоруській залізниці можна дізнатися тут.

Раніше О.Камишін повідомив, що спецоперація з повернення останніх чотирьох українських машиністів, які залишались в білорусі, успішно завершилась. Всього на початку війни на території рф та рб було 12 українських машиністів. Вісім з них повернули в перші ж дні війни. Останні чотири провели в рб 23 дні, але вони вже в Україні.

Позначки: , , ,