На електронному майданчику для закупівель ЄБРР (платформа ECEPP) розміщено оголошення про проведення тендеру на постачання матеріалів для виконання капітального ремонту колії.

За результатами тендеру

Учасниками тендеру можуть бути як резиденти України, так і нерезиденти. Фінансування закупівлі матеріалів для капітального ремонту колій здійснюватиметься за залучені кошти ЄБРР – до 70 млн дол. США через механізм додаткового випуску облігацій участі в позиції (LPN)). Усі ремонти на дільницях будуть проведені силами Укрзалізниці.

Наразі транспортними коридорами TEN-T перевозиться близько 80% усіх транзитних вантажів. Оновлення його інфраструктури сприятиме зменшенню часу проходження вантажів територією України та, як наслідок, дозволить збільшити фінансові надходження компанії.

Крім того, ще до 30 млн дол. США Укрзалізниця планує спрямувати на засоби автоматики та телекомунікацій. Постачання й монтаж обладнання буде здійснюватися зовнішніми підрядними організаціями. Запрошення до участі в цьому тендері буде оприлюднено на початку 2020 року.

Нагадаємо, у вересні 2019 року між Rail Capital Markets PLC, АТ «Укрзалізниця» та ЄБРР було укладено рамкову угоду щодо залучення кредитних коштів ЄБРР у розмірі до 100 млн дол. США.

 

Позначки: ,