До 90% збіжжя, що спрямовували на експорт “зерновим коридором” через порти Великої Одеси, можуть повернутися на залізницю та заблокувати західні переходи

АТ “Укрзалізниця” закликає іноземних перевізників готуватися до збільшення обсягів перевезень через західні залізничні переходи у зв’язку з високою ймовірністю блокування “зернового коридору”.

Заступник директора департаменту комерційного господарства УЗ Валерій Ткачов наголошує, що може повторитися ситуація березня-квітня, коли на прикордонні переходи масово поїхало все зерно:

Потік, який йшов в бік морських портів України, можливо, найближчими днями буде заблоковано. Минулого та цього місяця ми перевозили зернових 3,4 млн т, з яких левова частка їхала у бік портів – 2,6 – 2,8 млн т. Будьте готові до можливої переорієнтації та суттєвого росту зернових вантажів. Прошу всіх налагодити своєчасну передачу, можливо переглянути режим роботи, — звернувся до перевізників В. Ткачов.

Найбільший вантажопотік очікується на румунські переходи, в напрямку порту Констанца.

У філії “Центр транспортної логістики” АТ УЗ просять перевізників відповідально ставитися до планування та підтверджувати лише ті обсяги, які вони зможуть прийняти, враховуючи можливості перевантажувальних терміналів та подальшого перевезення вантажів у порти.

Позначки: , , , , ,