Кабінет міністрів Бельгії схвалив план залізничної дорожньої карти, представлений у вересні 2021 року більш ніж 20 організаціями щодо подвоєння обсягів залізничних вантажних перевезень до 2030 року. План містить 26 заходів, спрямованих на сприяння зростанню залізничних вантажних перевезень. Про це пише REUA з посиланням на IRJ

Дорожня карта передбачає виділення коштів для усунення до 2027 року всіх пунктів, які спричиняють затримки в мережі, обладнання мережі для прийому поїздів довжиною 740 м, покращення гармонізації розподілу маршрутів поїздів, запровадження єдиної прозорої ставки фрахту для сортувальної станції Антверпена, щоб відкрити її для усіх операторів, а також усунення перешкод для транскордонних залізничних вантажних перевезень.

Віце-прем’єр-міністр і міністр транспорту Жорж Гілкінет каже, що на європейському рівні буде вжито заходів, щоб спробувати усунути деякі перешкоди, які перешкоджають міжнародним залізничним вантажним перевезенням.

Проте Бельгійський залізничний вантажний форум розкритикував план через відсутність зобов’язань щодо фінансування з боку уряду та стверджує, що деякі проєкти, такі як покращення залізничного сполучення з портом Антверпен, відсутні в плані.

«З точки зору бюджету, ми в основному покладаємося на пропозицію Infrabel щодо багаторічного інвестиційного плану, якого, як ми вже знаємо, буде недостатньо для задоволення інфраструктурних потреб цього плану», — заявили у Бельгійському форумі залізничних вантажних перевезень. «Нових конкретних операційних та інноваційних бюджетів поки що немає».

Позначки: , , , , ,