Укрзалізниця розглядає можливість скасування стягнень плати при роботі з малодіяльними станціями

У разі прийняття відповідного рішення замовник послуг з організації перевезення вантажів залізничним транспортом не буде зобов’язаний компенсувати витрати, пов’язані з подачею та забиранням вагонів та контейнерів з малодіяльних станцій, про це повідомили в Укрзалізниці.

Фактично це означає, що всі залізничні станції працюватимуть без обмеження по навантаженню і нарахування додаткової плати за подачу вагонів.

Наразі Укрзалізниця проводить детальний аналіз такої можливості, після чого буде прийнято відповідне рішення.

Заступник директора Департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов раніше розповів виданню MINTRANS, що Укрзалізниця призупинила чинний «Довідник станцій з незначним об’ємом роботи».

«Таке рішення прийнято керівництвом компанії. Тепер це рішення має затвердити правління Укрзалізниці, сподіваємося, що це відбудеться найближчим часом. Департамент комерційної роботи УЗ раніше ініціював призупинення та доопрацювання рейтинг-аналізу або спрощення процедури вибуття зі списку малодіяльних станцій (під гарантійні зобов’язання вантажовідправників)», – говорить він.

Нагадаємо, 1 вересня Укрзалізниця оновила перелік малодіяльних станцій, до нього увійшли 248 станцій.

Раніше, АМКУ визнав дії АТ «Укрзалізниця» щодо визначення малодіяльних вантажних станцій і запровадження додаткової плати за подачу вагонів – зловживанням монопольним становищем на ринку перевезення вантажів. Зобов’язала компанію сплатити штраф 18 282 400 грн та припинити зазначене порушення.

Позначки: , ,