Укрзалізниця активно впроваджує виробництво на власних потужностях низки необхідної для роботи залізничної продукції.

Завдяки цьому за 2022-2023 роки очікується зекономити близько 93,5 млн грн у порівнянні з тим, якщо б компанія купувала продукцію у зовнішніх  постачальників.

«Сьогодення вимагає від нас швидкого реагування, саме тому ми впроваджуємо нові стратегічні проєкти. Будуємо думпкари, хопер-дозатори, контейнери, самостійно виробляємо широку номенклатуру продукції для галузі, яка з об’єктивних причин стала недоступною, вишукуємо позитивний економічний ефект, помножений на якість. Як результат — маємо майже 100 млн грн економії на закупівлях», — наголосив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Так, у 2022-2023 роках додатково освоюється на власних потужностях виробництво 151 найменування продукції на загальну суму 760 млн грн, зокрема, вже освоєно 104 позиції на 615 млн грн.

«Власне виробництво говорить саме за себе. Наприклад собівартість за прямими витратами на виробництво контейнерних упорів для фітингових платформ вдвічі нижче ціни ринку, гальмівних колодок — на 30% нижче, випрямлячів для електровозу ВЛ80 — майже вдвічі нижче. Ще на стадії освоєння — 47 нових найменувань необхідної продукції», — повідомив член правління АТ «Укрзалізниця» Євген Шрамко.

Серед продукції, освоєної власним виробництвом, зокрема, нові типи шпал, завдяки яким диверсифіковано ринок постачальників скріплення, салонні двері електропоїздів, шлагбауми, гальмівні башмаки, гальмівні шини, кутники для форм під залізобетон тощо.

Про це інформує REUA  з посиланням на прес-центр АТ «Укрзалізниця»

Позначки: , ,