Укрзалізниця переоголосить тендер із закупівлі консультаційних послуг

Через недостатню кількість учасників тендеру заплановані на 11 лютого торги з постачання консультаційних послуг з модернізації вертикалі пасажирських перевезень АТ «Укрзалізниця» не відбулися, повідомили в компанії. Зазначається, що закупівлю консультаційних послуг повторно оголосять на ProZorro.

В Укрзалізниці зазначають, що очікують на більш конкурентну представленість учасників та відкриті до діалогу з потенційними постачальниками послуг.

Консультаційні послуги необхідні для запровадження системи фінансування послуг суспільно-важливих перевезень пасажирів (PSO), розробки стратегії оновлення активів пасажирських перевезень, збільшення доходності пасажирських перевезень та покращення сервісу для пасажирів з урахуванням міжнародного досвіду.

Нагадаємо, 31 грудня 2021 року Укрзалізниця оголосила в системі Prozorro тендер з відбору консультанта для другого етапу реформування та модернізації вертикалі пасажирських перевезень.

Перший етап реформування стартував у серпні минулого року, коли АТ «Укрзалізниця» та Deutsche Bahn Engineering & Consulting уклали договір щодо консалтингу у сфері пасажирських перевезень. За його успішного впровадження, з 2022 року Укрзалізниця планувала перейти до другого етапу і залучити команду менеджерів з Deutsche Bahn для безпосереднього оперативного управління пасажирськими перевезеннями. Замовлення включає такі три проєкти:

  • впровадження суспільно важливих перевезень (PSO) пасажирів, перший контрактний період розраховано на 3-5 років;
  • розробка бізнес-планів для пасажирських компаній, що здійснюють перевезення у далекому та приміському сполученнях на 2022-2026 роки;
  • підтримка оновлення парку рухомого складу для здійснення пасажирських перевезень.

 

 

Позначки: , , , ,