АТ «Укрзалізниця» оголосила тендер з відбору консультанта для другого етапу реформування та модернізації вертикалі пасажирських перевезень.

В АТ «Укрзалізниця» повідомили, що 31 грудня 2021 року в системі Prozorro розмістили оголошення про тендер з відбору консультанта для другого етапу реформування та модернізації вертикалі пасажирських перевезень. На цьому етапі компанія очікує отримати комплекс консультативних послуг щодо вдосконалення моделі пасажирських залізничних перевезень, механізмів їх фінансування, удосконалення характеристик рухомого складу та розробки графіка руху.

Зазначається, що фахівців переможця тендера залучатимуть до управління вертикаллю пасажирських перевезень УЗ.

Очікувана вартість закупівлі — 304,5 млн грн.

Пропозиції приймаються до 1 лютого, аукціон відбудеться 9 березня 2022 року. Угода розрахована на два роки.

Нагадаємо, у серпні минулого року АТ «Укрзалізниця» та Deutsche Bahn Engineering & Consulting уклали договір щодо консалтингу у сфері пасажирських перевезень. Перший етап співпраці – консалтинг – триватиме до кінця 2021 року. За його успішного впровадження, з 2022 року Укрзалізниця планувала перейти до другого етапу і залучити команду менеджерів з Deutsche Bahn для безпосереднього оперативного управління пасажирськими перевезеннями. Замовлення включає такі три проєкти:

  • впровадження суспільно важливих перевезень (PSO) пасажирів, перший контрактний період розраховано на 3-5 років;
  • розробка бізнес-планів для пасажирських компаній, що здійснюють перевезення у далекому та приміському сполученнях на 2022-2026 роки;
  • підтримка оновлення парку рухомого складу для здійснення пасажирських перевезень.

Нагадаємо, влітку 2021 року послуги, що стосувалися всієї «Укрзалізниці», замовив «КЕВРЗ», який не є замовником за законом «Про публічні закупівлі». Завод оголосив спрощену/допорогову закупівлю, на яку прийшла тільки фірма «DB Engineering & Consulting GmbH». Вона стала переможцем, адже така процедура може успішно відбутись навіть за наявності лише одного учасника. Кваліфікаційні вимоги такої процедури неможливо оскаржити в АМКУ. Вони були суворі.

Позначки: , , , , ,