У 2021 році УЗ планує інвестуватиме в модернізацію наявного парку ТРС задля усунення дефіциту локомотивів і поліпшення пропускної спроможності

“Укрзалізниця” в 2020 році має намір провести капітальний ремонт 224 локомотивів, про це в інтерв’ю ЦТС заявив директор з комерційної роботи та логістики “Укрзалізниці” Іраклі Езугбая. Саме в такий спосіб планується скоротити дефіцит локомотивів і поліпшити пропускну спроможність.

“Щоб цього досягти, ми плануємо великі інвестиції в модернізацію і відновлення наявного парку. Є ініціатива щодо закупівлі 52 двосистемних електровозів у другій половині 2021 року. Також наступного року заплановано капітальний ремонт 224 локомотивів”, – повідомив директор з комерційної роботи та логістики УЗ.

Крім того, як зазначив Езугбая, в УЗ мають намір збільшити кількість і якість вагонного парку, щоб надавати якісні послуги і збільшити частку щодобового навантаження на ринку з поточних 19% до 35%.

“Щоб досягти цього, плануємо будівництво і ремонт вагонів на власному виробництві. На 2020-2021 роки заплановано побудувати понад 3000, ще щодо 15 442 провести так званий КРП (капітальний ремонт з продовженням терміну експлуатації). Загальна сума інвестицій – 7 млрд грн”, – додав він.

Раніше повідомлялось, що на ремонти локомотивів “Укрзалізниця” планує до кінця поточного року направити 400 млн грн, а в 2021 році – 4,7 млрд грн.

“На правлінні ми вже прийняли рішення про реаллокацію до кінця року близько 400 млн грн на ремонт локомотивів. Більш того, наш основний пріоритет на 2021 – капремонт тягового парку, для чого в бюджеті буде закладено 4,7 млрд грн”, – зазначив голова правління АТ УЗ Володимир Жмак.