Правління АТ “Укрзалізниця” знайшло кошти на ремонт локомотивів – до кінця цього року на це додатково витратять 400 млн грн.

Основним пріоритетом УЗ на 2021 рік стане капітальний ремонт тягового парку. Про це сьогодні повідомив, голова правління АТ “Укрзалізниця” Володимир Жмак. Як пише REUA, правління УЗ вирішило перенаправити частину коштів на ремонти ТРС, з яких саме статей – не повідомляється.

Під час відвідування Львівського локомотиворентного заводу Володимир Жмак ознайомився з ходом ремонтних робіт і, визнаючи пріоритетність відновлення тягового рухомого складу для УЗ, пообіцяв, що буде забезпечено відповідне фінансування:

Правління прийняло рішення щодо реалокації до кінця року близько 400 млн грн на ремонт локомотивів. Більше того наш основний пріоритет на 2021  рік – капремонт тягового парку, для чого в бюджеті буде закладено 4,7 млрд грн. Зараз ми починаємо опрацьовувати замовлення на ремонти, не забуваючи й про безперервний аудит процесів.

Володимир Жмак, перебуваючи на Львівському локомотиворемонтному заводі, повідомив, що до кінця року завод  має відремонтувати 6 локомотивів. На це виділено кошти і замовлення відправлено на опрацювання.

На початку вересня глава УЗ зазначав, що терміни капітального ремонту прострочені у близько 40% локомотивного парку компанії. В цілому знос парку складає близько 95%, нагадує ЦТС.

На початок 2020 року в інвентарному парку “Укрзалізниці” налічувалося 3588 локомотивів, з яких 1149 – вантажних електровозів, 633 – вантажних тепловозів і 1256 маневрових, ще 550 – пасажирські локомотиви. За останні 30 років наймасовішим оновленням локомотивного парку було придбання 30 тепловозів General Electric.

У 2019 був проведений капітальний ремонт 78 локомотивів. У проекті фінплану на 2020 рік було закладено капремонт ще 111 локомотивів. Але про реалізацію планів “Укрзалізниця” поки що ні звітувала.