Від початку року вантажні потоки до МТП Южний (ст. Берегова) зазнали значних змін: низка підприємств ГМК почала інтенсивніше використовувати цей напрямок, у той час як Полтавський ГЗК (Ferrexpo) та Північний ГЗК (Метінвест) суттєво скоротили відвантаження ЗРС.  Як змінилася логістика провідних гірничо-металургійних компаній, проаналізував Інформаційний сервіс Ukrvantage.

            В логістичній структурі Метінвесту відбулись помітні зміни. Левову частку відправлень через МТП Южний, яка раніше належала сировині Північного ГЗК, було переадресовано на Запоріжсталь. Ще частина ЗРС потіснила поставки Інгулецького, Південного та Центрального ГЗКів, а також Запорізького ЗРК, які в свою чергу збільшили експорт через інші морські порти та сухопутні прикордонні переходи.

Отже, Інгулецький та Південний ГЗК активніше везли сировину в МТП Південний та ММК ім. Ілліча. Запорізький ЗРК також спрямовував більші обсяги ЗРС на адресу маріупольського підприємства та у словацькому напрямку через Чоп і Ужгород. Центральний ГЗК поновив відправлення ЗРС Дніпровському МК.

Що стосується Полтавського ГЗК, то підприємство значно збільшило обсяги відправлень через Чоп у напрямках Чехії, Австрії та Словаччини, а також через Ужгород та Батьово. Зросли відправлення і на адресу ТІС, де Ferrexpo є співвласником терміналу з перевалки руди, та в Ізмаїльський МТП

Детальніше з обсягами та напрямками вантажних перевезень ГМК України можна ознайомитися на сайті Інформаційний сервіс Ukrvantage, що є інформаційним партнером V Міжнародної виставки Rail Expo 2021.

Позначки: , , ,