Навантаження на мережі УЗ у травні склало 9 млн тонн вантажів, у тому числі 1,3 млн тонн зернових

У травні на мережі залізниці України навантажено 9 млн 152 тисяч тонн вантажів. Про це під час онлайн-наради із представниками зернового ринку повідомив заступник директора Департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця” Валерій Ткачов.

Зернових вантажів у травні відвантажили 1 млн 303 тис. тонн, що майже на 100 тис. тонн більше показників попереднього місяця.

Обсяги середньодобового навантаження зросли до 42 тис. тонн, тоді як у квітні відвантажили на 1 тис. тонн менше –  41 тис. тонн. Валерій Ткачов зазначив, що в окремі дні обсяг навантаження фактично дорівнював минулорічним показникам.  Проте позитивну динаміку псувало скорочення навантаження у вихідні.

За його інформацією, у травні в експортному сполученні було відправлено 807 тис. тонн, у тому числі через сухопутні прикордонні переходи перевезено 616 тис. тонн, решта – 191 тис. тонн вивезено через порти.

За обсягами експорту найбільше було транспортовано вантажів через прикордонні переходи на станціях: Ізов (у напрямку Польщі) – 151 тис. тонн, Вадул-Сірет (до Румунії) – 80 тис. тонн, Батьово (до Угорщини) – 79 тис. тонн.

За даними УЗ, протягом травня показник передачі вагонів із зерновими вантажами зріс на 45 вагонів.

Позначки: , , , ,