Ще 50 млн грн для збільшення власного вагонного парку отримає ТАС-Логістик за рахунок випуску облігацій

“ТАС-Логістик” зареєстрував підсумки розміщення другого публічного випуску облігацій вартістю 50 млн грн, повідомляє REUA з посиланням на інформацію fixygen.

Стало відомо, що “ТАС-Логістик” 12 квітня зареєстрував у Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) підсумки розміщення другого публічного випуску облігацій – серії “B” загальною номінальною вартістю 50 млн грн, кошти від якого компанія направить на закупівлю вагонів.

Згідно з інформацією НКЦБФР, компанії вдалося залучити 50,99 млн грн, андеррайтером виступить ТАСкомбанк.

Три роки тому компанія «ТАС-Логістик» заявила, що збирається збільшити власний парк до 2 000 вагонів у короткостроковій перспективі та до 10 000 вагонів у найближчі 5-7 років. Вже у вересні 2019 року «ТАС-Логістик» отримала від компанії «ОТП Лізинг» близько 400 млн грн для придбання 750 вагонів-зерновозів. У червні 2020 року компанія «ОТП Лізинг» профінансувала придбання залізничним оператором «ТАС-Логістик» (Київ) ще 350 зерновозів з підвищеною вантажопідйомністю (об’ємом 126 м3). Всі зерновози були виготовлені Дніпровагонмашем. 

У січні 2021 року стало відомо, що «ТАС-Логістик» поповнив свій парк партією з 10 цистерн для харчових продуктів виробництва Полтавського вагонобудівного заводу. Компанія планувала придбати ще 90 цистерн.

«Дніпровагонмаш» (Кам’янське), Полтавський вагонобудівний завод, «ТАС Логістик», ТАСкомбанк – всі ці компанії належать до сфери інтересів фінансово-промислової групи “ТАС”. Засновником та основним акціонером групи є Сергій Тігіпко.

 

Позначки: , , ,