Європейського інвестиційного банку надав виробнику зелений кредит у розмірі 35 млн євро – для розробки систем низьковуглецевих залізничних транспортних засобів

Прототип водневого поїзду Talgo TPH2

У березні TALGO розпочне статичні випробування свого прототипу водневого поїзда TPH2. Спершу будуть проведенні динамічні випробування на коліях заводу Лас-Матас поблизу Мадрида, згодом – тестування на магістральних лініях в регіон Естремадур. Виробник очікує завершити перевірку технологій водневих елементів до початку літа, пише IRJ.

Поїзд TPH2 складається з локомотива L-9202 Travca, який був виготовлений у 2005 році як прототип для випробування моторизованого візку змінної колії та комплекту Talgo Pendular.

Talgo протестує на прототипі водневий паливний елемент, щоб пізніше використати цю технологію для розробки власного багаторазового блоку Talgo Vittal One. Водень буде постачати Repsol, відповідна угода була підписана з Talgo у липні 2021 року.

Локомотив буде живитися на 3 кВ постійного струму від водневого елемента замість пантографа. У локомотиві мало вільного місця, тому водневі баки та паливні елементи будуть встановлені у вагонах. Відстань між дозаправками розрахована на 800 км. Паливне обладнання буде надано в оренду постачальником водню.

CAF також розробляє водневий поїзд і встановлює водневий паливний елемент на поїзді Renfe Civia. Випробування поїзда цьогоріч також розпочнуться в Іспанії та Португалії.

Фінансування інновацій

Європейський інвестиційний банк (EIB) і Talgo підписали зелений кредит у розмірі 35 мільйонів євро для фінансування різних досліджень, розробок та інновацій (RDI), пов’язаних з розробкою ключових компонентів і систем для низьковуглецевих залізничних транспортних засобів, на період до 2024 року.

Усі проєкти, що фінансуються ЄІБ, відповідають Стратегії ЄС щодо сталої та розумної мобільності та Дорожній карті банку клімату.

Окрім забезпечення більш безпечної продукції та виробничих процесів, проєкти матимуть позитивний вплив на навколишнє середовище, пов’язаний із розробкою більш енергоефективного рухомого складу з використанням композитних матеріалів, що переробляються. Вони також допоможуть сприяти стійкій мобільності шляхом поступового збільшення пасажирських і вантажних залізничних перевезень, просування доступної високошвидкісної залізничної мережі.

Позначки: , , , ,