Швецькі експерти з логістики готові допомогти Україні розширити можливості сухопутного експорту зерна 

Швеція має намір допомогти Україні, аби забезпечити експорт продовольства по сухопутному “зерновому коридору”. Для цього країна планує залучити експертів.  Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем’єр-міністра Швеції Магдалени Андерссон.

“Швеція повинна допомогти з експертами, щоб забезпечити можливість сухопутного експорту зерна з України. Сьогодні я можу вам сказати, що ми, зі шведської сторони, готові допомогти експертами з логістики, щоб пришвидшити розширення такої солідарності”, – заявила Андерссон.

За словами прем’єра, це робота, яка вже ведеться під егідою ЄС, перш за все через Румунію.

“Війна триває в незмінній силі та жорстокості. Україна чинить сильний опір, а Путін не демонструє жодних ознак зменшення”, – додала вона.

Нагадаємо, у травні Єврокомісія виступила з ініціативою створення альтернативних логістичних маршрутів із використанням усіх відповідних видів транспорту для експорту 20 млн тонн українського зерна протягом трьох місяців. Ця ініціатива отримала назву “Смуги солідарності”. Зазначалося, що у середньостроковій перспективі для покращення сполучення між ЄС та Україною Європейська Комісія працюватиме над збільшенням пропускної спроможності інфраструктури нових експортних коридорів та над створенням нових інфраструктурних зв’язків у рамках реконструкції України.

Позначки: , , ,