Шведська лізингова компанія Nordic Re-Finance купує у швейцарського оператора SBB Cargo 44 тепловоза серії Am843 з метою виведення їх на національний ринок оренди, повідомляє Rail EXPO.

SBB Cargo продовжить використовувати ці чотиривісні тепловози капотного компонування, побудовані компанією Vossloh у 2003 – 2009 рр., для маневрових робіт та на ділянках останньої милі протягом 5 років після оформлення угоди. За ці роки оператор планує оновити парк локомотивами із гібридним приводом. Тепловози серії Am843 переважно будуть переміщені до Швеції.


За інформацією Nordic Re-Finance, у Швеції тепловози подібного компонування в основному представлені локомотивами серій T43 і T44, випущеними в 1960-х і 1970-х роках компанією ASEA, яка згодом увійшла до складу ABB. Вони відрізняються високою надійністю, але не відповідають сучасним екологічним вимогам. Крім того, навряд чи виправдане оснащення цих маневрових локомотивів, яким 50 – 60 років, обладнанням європейської системи управління рухом поїздів ETCS. З урахуванням прогнозів зростання залізничних вантажних перевезень, у перспективі очікується зростання попиту на тепловози. Однак інвестиції в нові локомотиви з терміном амортизації 35 – 40 років ризиковані через невизначеність щодо майбутніх екологічних вимог.

Позначки: , , ,