Укрзалізниця у 2021 році планує завантажити власні потужності з ремонту вагонів, локомотивів та обладнання значним обсягом замовлень.

Як повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Володимир Жмак, на ремонтні роботи цьогоріч компанія збирається спрямувати близько 11 млрд грн:

«Ми виділяємо капітальні інвестиції й ці наші заводи будуть у 2021 році ремонтувати на 4 млрд грн локомотиви й на 7 млрд грн – вагони. Ми забезпечимо їх роботою й наші заводи будуть гудіти», – наголосив він.

На його думку, розвиток заводів Укрзалізниці та забезпечення їх замовленнями дозволять значно підвищити рівень локалізації виробництва.

Зокрема, він навів приклад двої поїздів Skoda, які ще цього року почне ремонтувати Київський електровагоноремонтний завод (КЕВРЗ), а не чеська компанія.

Слід зауважити, що поїзди Skoda ще рік тому мав ремонтувати Запорізький електровозоремонтний завод (ЗЕРЗ) – перший потяг Škoda за півроку, другий – швидше. Задля цього спеціалісти ЗЕРЗ освоїть капітальний ремонт двоповерхових поїздів серії EJ-675 за посередництва «Škoda Transportation a. s.». Модернізація в Україні дозволила б зекономити до 2 млн євро, підрахували в УЗ. Укрзалізниця придбала два двоповерхових поїзди Skoda EJ675 City Elephant напередодні чемпіонату “Євро-2012”, у 2018 році завершився термін їхнього сервісного супроводження. Міжнародні тендери з пошуку підрядника для виконання ремонтних робіт капітального обсягу засвідчили, що іноземний ринок прагне отримати більше, ніж може заплатити Укрзалізниця.

Раніше REAU писав, що одним із важливих напрямків роботи УЗ у 2021 році буде, зокрема, капітальний ремонт тягового парку, для чого в бюджеті компанії буде передбачено 4,7 млрд грн.

Нагадаємо, фінплан компанії на 2021 рік правління АТ «Укрзалізниця» надіслало для затвердження КМУ ще на початку листопада.

 

Позначки: , , , , , , ,