RegioJet планує запустити нічний поїзд, що курсуватиме з Праги до Перемишля і аж до Львова. Це стане можливим, як тільки відновиться залізничний рух на кордоні. Наразі тривають польсько-українські перемовини.

Чеський приватний перевізник RegioJet планував ще у грудні минулого року запустити нічне сполучення Прага – Краків – Перемишль з відправленням у вечорі та прибуттям в ранкові години. Проте запуск нового маршруту відклали через карантинні обмеження – у поїздах Польщі могли бути заповнені лише 50% місць, пише REUA з посиланням на .

Ми наближаємось до запуску нічного поїзда RegioJet Прага - Краків - Перемишль - Львів!

Мат. YT / “Martin96 – поїзди CZ / SK / PL”

Оскільки з 15 травня обмеження скасовано і тепер у поїздах Польщі може бути 100%-ва заповненість місць, RegioJet повернувся до своїх планів, але дещо змінив концепцію. Перевізник хоче курсувати подовженим маршрутом до Львова.

Наприкінці 2020 року Управління залізничного транспорту (UTK) отримало заявку RegioJet на запуск комерційного сполучення за маршрутом Перемишль-Головний – Кордон – (Львів). Ділянку від кордону до Львова обслуговувала б “Укрзалізниця”. Проблема – закритий кордон для пасажирських сполучень.

Прес-секретар RegioJet Алеш Андрей розповів, що з цього приводу перевізник вже контактує з українськими органами влади, як тільки кордон для пасажирських перевезень буде відкритий – RegioJet почне перевезення. Згідно із запитом до UTK RegioJet має намір здійснювати перевезення одним нічним потягом щоденно, з понеділка по неділю, аж до 10 грудня 2025 року.

Варто звернути увагу, що у 2019 році RegioJet, зважаючи на плани “Укрзалізниці” до 2020 року завершити будівництво суміщеної колії, що дозволило б отримати доступ до 1435 мм колій до Львова, планував запустити свої потяги безпосередньо до цього українського міста.

Але за рік концепцію змінили, додавши пряме гарантоване стикування поїздів RegioJet з поїздами “Укрзалізниці” на станції Перемишль-Головний, щоб довозили пасажирів до Львова.

Нагадаємо, “Укрзалізниця” вже домовляється з PKP Intercity про відновлення міжнародного руху поїздів через кордон вже найближчим часом.

 

 

Позначки: , ,