Попередні домовленості про відновлення залізничного сполучення з червня досягнуто з Австрією та Угорщиною

Укрзалізниця розпочинає відновлення міжнародних пасажирських перевезень, про це пише REUA з посиланням на інформацію УЗ. Так компанія має попередні домовленості з Австрією та Угорщиною про відновлення залізничного сполучення між країнами вже за місяць – у червні цього року.

Зокрема, Укрзалізниця вже отримала погодження з червня розпочати курсування безпересадкових вагонів Київ — Відень (Австрія). Також планується відновити рух пасажирських поїздів за маршрутом Чоп — Захонь (Угорщина).

 

«Наразі в Україні та сусідніх країнах спостерігається стабілізація ситуації з розповсюдженням коронавірусної інфекції. Це дає змогу вести перемовини із залізничними адміністраціями країн-сусідів щодо відновлення міжнародних маршрутів», — зазначив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик. 

Про можливість відновлення швидкісного сполучення між  Україною та Польщею наразі ведуться переговори між Укрзалізницею та PKP Intercity.

Зазначається, що контроль за дотриманням протиепідеміологічних заходів на міжнародних маршрутах буде посилено. Інформацію щодо правил в’їзду та обмежень на треторії інших країн, Укрзалізниця радить уточнювати на сайтах посольств.

 

Позначки: , , , ,