Відкриття нового залізничного маршруту може відбутися вже цьогоріч у грудні.

Приватний чеський оператор автобусних і залізничних перевезень RegioJet має намір організувати рух поїздів, які курсуватимуть між Віднем і українсько-польським кордоном, пише ЦТС з посиланням на інформацію чеських ЗМІ.

Повідомляється, що Адміністрація залізниць цієї країни (Správa železnic) оприлюднила проєкт нового розкладу, який розпочне діяти з 13 грудня 2020 року. Остаточний варіант затверджують восени, проте з графіка можна довідатись про плани залізничних перевізників.

Раніше RegioJet вже оголошував про наміри запуску поїзда з Праги до Польщі. Хоча в проєкті розкладу немає прямої згадки про плановане компанією залізничне сполучення з Польщею, але є потяг між Прагою і Богумін (на кордоні з Польщею), який буде відправлятися зі столиці Чехії о 19:50. У Богумін повинна бути організована його стикування з поїздом з Відня.

Таким чином, як пишуть чеські журналісти, на додачу до анонсованого залізничного сполучення між Прагою і українсько-польським кордоном, RegioJet хоче додати нічний поїзд з Відня.

“Будучи найбільшим приватним залізничним перевізником в Центральній Європі, ми збираємося розширюватися на інші ключові міжнародні маршрути”, – підтвердив інформацію прес-секретар RegioJet Алеш Ондрюй.

Нагадаємо, що до початку поширення епідемії коронавируса RegioJet планував отримати дозвіл на маршрут з Праги до Мостиська, а перспективі до Львова з 14 червня поточного року. Маршрут поїзда повинен проходити через Пардубіце, Острави, Богумін (Чехія), Краків, Жешув, Перемишль (Польща). Оператор подав відповідну заявку до Адміністрації залізничного транспорту Польщі (UTK).

В кінці квітня RegioJet поповнив свій парк рухомого складу дев’ятьма спальнями вагонами, які раніше експлуатувалися в Німеччині концерном Deutsche Bahn.

“Ми готуємося, серед іншого, до встановлення сполучення з Україною, а також з іншими європейськими країнами в майбутньому”, – прокоментував тоді Алеш Ондрюй.

 

Позначки: , ,