Прокуратура заарештувала майно фінансово-промислової групи, що належить родині ексміністра оборони України

Київська міська прокуратура у ході розслідування кримінального провадження арештувала 645 залізничних вагонів вартістю близько 650 млн грн, що належать підприємствам родини експосадовця, розшукуваного за державну зраду. Наразі арештоване майно передано в управління АРМА.
За даними слідства, на території України здійснюють свою діяльність ряд підприємств, кінцевим бенефіціарним власником яких є родина колишнього Міністра оборони України (2012-2014 р.р.). Вони займаються поставками та реалізацією товарів на території РФ, а також виробляють обладнання для оборонно-промислового комплексу держави-агресора.
За клопотанням прокуратури накладено арешт на інше майно цієї фінансово-промислової групи підприємств та їх власників. Зокрема, заарештовано 30 земельних ділянок, 30 об‘єктів нерухомості, у тому числі 6 цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб‘єктів господарювання.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та привласнення майна (ч. 3 ст. 110-2 та ч. 3 ст. 191 КК України) здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві, за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ.
У заяві прокуратури прямо не називається фінансово-промислова група, проте неодноразово підкреслюється, що належить вона родині Міністра оборони України (2012-2014 р.р.). У вказані часи оборонним відомством керував Лебедєв Павло Валентинович. На сайті фінансово-промислової групи Aurum Group зазначено, що засновницею є Лебедєва Альона Павлівна.
Нагадаємо, раніше Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно службових осіб ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” за фактами заволодіння коштами підприємства та фінансування насильницького захоплення державної влади, зміни меж державного кордону України.
Позначки: , , ,