Польща та Україна співпрацюватимуть у сфері транспортування гуманітарної допомоги

PKP Cargo Connect, Волинська обласна військово-цивільна адміністрація та Асоціація українського бізнесу у Польщі уклали тристоронній меморандум про співпрацю у сфері залізничних перевезень гуманітарної допомоги на адресу України.

Польський оператор інтермодальних терміналів PKP Cargo Connect на період дії воєнного стану в Україні надасть у безкоштовне користування частину свого терміналу “Дорогуськ” задля збору та завантаження гуманітарної допомоги, про це повідомляє Railway Supply.

Сторони домовились, що Волинська ОВЦА на період воєнного стану проводить заходи, спрямовані на гуманітарне забезпечення невідкладних потреб Збройних Сил України, військ територіального захисту та цивільного захисту шляхом збирання та зберігання гуманітарної допомоги на центральному складі в Луцьку та його розподілу. Асоціація українського бізнесу в Польщі, що об’єднує провідних українських інвесторів, відповідатиме за закупівлю, збір, розмитнення та перевезення гуманітарної допомоги в Україну. PKP CARGO Connect надасть можливість перевантаження та пересилання за умови попереднього узгодження вантажів, спрямованих на термінал у Дорогуську.

Також під час форуму «Польсько-українські ділові дні» у Варшаві обговорювали обговорювали першочергові потреби для відновлення інфраструктури та розвитку економіки України, можливість реалізації низки спільних логістичниї проєктів – вузькоколійки і логістичного хабу у Ковелі, залізничного проєкту у Волинській області та інше.

PKP Cargo Connect має мережу терміналів у Польщі, зокрема два з них розташовані на прикордонних переходах з Україною (у Дорогуську та Медиці) та здійснює гуманітарну діяльність для підтримки України від початку російського вторгнення.

 

Позначки: , , ,