Високошвидкісна залізниця, що сполучатиме Польщу та Україну, може пролягати через Раву Руську до Львова та Києва, а згодом її можуть розширити на схід від Карпат до чорноморських портів України та Румунії

Можливості співпраця в реалізації проєкту високошвидкісної залізниці та перегляд мережі TEN-T були головними темами зустрічі заступника Міністра фінансів та регіональної політики Марціна Горала з послом України в Польщі Василем Зваричем. Під час зустрічі було порушено питання посилення співпраці в реалізації проєкту високошвидкісної залізниці між двома країнами.

Окрім залізничного сполучення на шляху Варшава-Київ через Ягодин, ми хочемо запропонувати й далі, покладаючи великі надії, з’єднавши ряд великих міських центрів з обох боків. Компанія CPK планує побудувати лінію Люблін – Замостя – Белжець, тобто до польсько-українського кордону. Такий маршрут з українського боку міг би пролягати через Раву Руську до Львова та Києва. У перспективі також можна буде розширити його на схід від Карпат до чорноморських портів України та Румунії, – сказав урядовий уповноважений у справах CPK Марцін Горала.

Компанія CPK, окрім підтримки у поданні заявки на фінансування цього транскордонного з’єднання, може також поділитися з українською стороною своїм ноу-хау у сфері проектування мереж HSR.

Співрозмовники узгодили графік заходів та подальші домовленості на найближчі тижні щодо можливої ​​співпраці на сполученні Люблін-Львів.

Позначки: , , , ,