Приватні підприємства залізничного транспорту підписали колективне звернення до МІУ та УЗ. Промисловці просять реформувати систему впровадження нормативно-технічної документації задля допуску в обіг нової залізничної продукції

Промислові підприємства, що виготовляють залізничну продукцію, просять Укрзалізницю та Міністерство інфраструктури України переглянути нормативно-технічні зв’язки з РЖД та Радою залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності.

Відповідний лист підписали директори найбільших профільних підтприємств – АТ “Дніпровагонрембуд”, ДП “Стальзавод”,  ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод”, ТОВ “Дизельний завод”, ТОВ “ДМЗ “Карпати”, ТОВ “Жмеринський вагоноремонтний завод “Експрес”, ТОВ “Придніпровський механічний завод”, їх також підтримали ДП “Дніпропетровський орган з сертифікації залізничного транспорту” та ІС “Вантажні перевезення в Україні”.

Нагадаємо, з метою встановлення єдиних вимог до рухомого складу на коліях загального користування країн СНД та Балтії, Укрзалізниця та інші залізничні підприємства України брали участь у роботі Ради залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності (координаційний орган з питань залізничного транспорту на території держав колишнього СРСР) та спідвпрацювали з РЖД (зокрема, з Головним обчислюваним центром РЖД) щодо погодження конструкторської та ремонтної документації, реєстрації моделей та видачі номерів вантажних вагонів, надання підприємству умовного номеру з правом виготовлення залізничної продукції та інше.

Нині співпраця з Російською Федерацією в залізничній галузі не можлива внаслідок війської агресії проти України.

Українські підприємства просять УЗ та МІУ створити новий порядок роботи по впровадженню нормативної та технічної документації, допуску нової продукції в обіг, який в умовах воєнного та повоєнного часу буде сприяти економічній діяльності підприємств.

Пропонується створити об’єднання підприємств у формі некомерційного партнерства за участі АТ “Укрзалізниця” як керівної організації задля обговорення, опрацювання та затвердження стандартів галузі, документації на нову продукцію та порядку її експлуатації, інших технічних питань. Затверджувати рішення об’єднання, на думку підписантів, мав би незалежний орган, підпорядкований МІУ.

2_5267474485975455296

Позначки: , , , , , , ,