Утворення вантажного оператора UZ Cargo стало топ-новиною січня, але вже за кілька тижнів її затьмарила інша новина – наглядова рада УЗ вимагає призупинити будь-які дії, що стосується реструктуризації компанії та реформи тарифів.

1 лютого наглядова рада Укрзалізниці прийняла два рішення, якими вимагає від компанії – не здійснювати будь-яких дій, пов’язаних зі зміною структури компанії, та повернути колишні тарифи на вантажоперевезення.

  1. Призупинити реструктуризацію, а саме скасувати виділення зі складу УЗ філії вантажних перевезень UZ Cargo, а також оператора інфраструктури UZ Infra. Скасувати передачу будь-яких активів, майна, функцій або людських ресурсів АТ УЗ, його структурних підрозділів і дочірніх підприємств філіям, створеним після 20 грудня 2020 року.
  2. Призупинити впровадження довгострокових і помісячних контрактів на користування вагонами. Нагадаємо, наприкінці минулого року Укрзалізниця запровадила новий принцип формування тарифів на оренду вагонів, що дозволяв їй більш оперативно реагувати на ринкову ситуацію.

Що ж насправді відбувається в компанії і що очікує ринок залізничних вантажних перевезень найближчим часом? Яким чином компанія збирається поліпшувати операційну діяльність?  Та як стимулюватиме повернення вантажів на залізницю? Чи зможе вона оперативно реагувати на зміну ринкової кон’юнктури? Як зберегти гнучкість визначення ставок УЗ?

Запитань багато. Відповіді на них розраховуємо почути вже за два тижні – 25 лютого на конференції “Залізниці України: розвиток та інвестиції

Тема виступу:

Трансформація вантажних перевезень Укрзалізниці

Спікер:

Іраклі Езугбая,

директор з комерційної роботи і логістики Укрзалізниця

 

 

Для участі у конференції потрібна

 

 

 

 

 

 

Позначки: , ,