Нові маршрути та більша кількість поїздів забезпечили зростання обсягів контейнерних перевезень у 2020 році

У 2020 році територією України перевезено понад 425 тис. контейнерів в умовних одиницях (ДФЕ), що на 10,7% перевищує показник 2019 року.  У складі контейнерних поїздів у 2020 році було перевезено понад 230 тис. контейнерів в умовних одиницях, що на 41% перевищує показник 2019 року.

Укрзалізниця зазначає, що ріст перевезень є результатом організації більшої кількості контейнерних поїздів, залучення нових міжнародних маршрутів, вдосконалення технології перевезення.

З 8 червня 2020 року розпочалися прямі контейнерні перевезення з КНР в Україну. Поїзди привозили до України добрива, обладнання, вироби з кольорових металів, медичне та фармацевтичне обладнання та товари народного вжитку. Загалом, за підсумком 2020 року кількість прийнятих контейнерних поїздів із Китаю сягнула 22.

Також значно зросла кількість контейнерних поїздів за маршрутом Китай – країни Західної Європи, який пролягає територією України.

Як повідомлялося раніше, Укрзалізниця розширює географію міжнародних контейнерних перевезень та веде переговори щодо підписання низки договорів про контейнерні перевезення. Також наприкінці листопада Укрзалізниця та DHL Global Forwarding домовились розвивати контейнерні залізничні перевезення Китай — Європа та планують запроваджувати нові міжнародні маршрути.