Оператор портових терміналів PSA Italy оголосив про запуск нового залізничного контейнерного маршруту Stuttgart Express між Генуя – Пра (Італія) та Штутгартом (Німеччина), який стане ефективною та екологічною альтернативою автомобільним перевезенням.

Поїзди планують відправляти з Генуї двічі на тиждень, перший рейс заплановано на 4 травня 2023 року. Про це інформує REUA з посиланням на NewPort

Сформований на контейнерному терміналі Генуя – Пра поїзд завдовжки до 500 м через 23 години прибуде на термінал Корнвестхайм у Штутгарті.

Адміністрація порту Генуя та оператор інфраструктури залізниць Італії Rete Ferroviaria Italiana (RFI) планують подовжити шляхи на терміналі до 750 м, що дозволить обробляти маршрутні потяги такої довжини.

Очікується, що обсяг перевезень на новому маршруті збільшиться після введення в експлуатацію у 2025 р. залізничної лінії Генуя – Тортона (Terzo Valico).

Лінія з’єднає порт Генуї з мультимодальним хабом Алессандрія Смістаменто, що будується, запуск якого стане важливим кроком у розвитку коридорів Рейн – Альпи та Середземноморської європейської мережі TEN T.

Це не перший залізничний маршрут, організований PSA Italy. У 2018 р. стартували перевезення Генуя-Базель (Швейцарія) з відправленням трьох поїздів на тиждень. У 2022 р. цей маршрут продовжено до Вольфурта (Австрія)

Позначки: , , , , ,