Іспанський оператор залізничних вантажних перевезень «Renfe Mercancias» (входить до Групи «Renfe») вводить в експлуатацію перший з локомотивів Zero CO2 виробництва Stadler, за допомогою якого обслуговуватиме транспортування продукції ArcelorMittal.

17 лютого потяг вирушив у перший рейс із 20 вагонами з 1,4 тис. тонн гарячекатаних рулонів із заводу ArcelorMittal у Тарсоні на півночі Іспанії.

Зазначимо, що локомотиви виготовлені швейцарською компанією «Stadler Rail» на заводі у провінції Валенсія (у муніципалітеті Альбуішек). Вони працюватимуть, за словами Renfe, на електроенергії з відновлюваних джерел.

Окрім того, ця модель відрізняється нижчим рівнем шуму, відсутністю вібрації, більшою тягою та вантажопідйомністю, а також орієнтована на транспортування потягів через тунель Пахарес між іспанськими Леоном та Хіхоном.

Тунель протяжністю 24 км та з двостороннім рухом вагонів як з іберійською, так і європейською шириною колії планують відкрити для трафіку цьогоріч.

Загалом іспанський перевізник має отримати за проєктом, в який було інвестовано €64,7 млн, 12 нових потужних локомотивів; усі вони працюватимуть з вантажами ArcelorMittal.

Про це інформує REUA  з посиланням на Вантажні перевезення в Україні

Позначки: , ,