Зерносховища мають бути там, де закінчуються широкі колії з України.

Міністр сільського господарства Польщі Генрик Ковальчик заявив, що будівництво тимчасових елеваторів для експорту українського зерна може зайняти час від трьох до чотирьох місяців.

Так він прокоментував заяву президента США Джо Байдена про намір побудувати в Польщі поблизу України тимчасові зерносховища. На думку Ковальчика, це “вкрай цікава ідея”, але є попередньою декларацією, для реалізації якої необхідна розробка багатьох практичних питань і конкретних рішень.

“Йдеться, зокрема, про розташування, розмір, допоміжну інфраструктуру, джерела фінансування, питання власності та багато іншого. На мою думку, будь-які зерносховища мають бути там, де закінчуються широкі колії з України. Тоді буде легше перевантажувати зерно і тим самим збільшити вантажопідйомність”, – зазначив Ковальчик.

Польський урядовець зауважив, що перевантажувальні потужності країни утричі менші від потреб: нині Польща може перевантажувати до 1,5 млн. тонн зерна, тоді як потреби України становлять близько 5 млн. тонн на місяць.

На думку Ковальчика, реалізація такого інвестиційного проєкту [тимчасових зерносховищ – ред.] займе близько трьох-чотирьох місяців.

Позначки: , , , ,