Залізничну ділянку протяжністю 233 км збираються відновити за 4 роки

Молдовська залізниця Calea Ferată din Moldova (CFM) розпочала повну реконструкцію ділянки «Тігіна-Бесарабяска-Джурджулешти». Про це пише REUA з посиланням на інформацію компанії.

Зазначається, що геологічні дослідження вже завершені, наразі тривають роботи з обстеження залізничних колій, встановлення знаків, заміни кріплень та укладання нових бетонних шпал. Перші роботи розпочато на залізничній ділянці «Абаклія-Чеадир-Лунга».

Реконструкцію залізничної ділянки проводить казахстанська компанія ЛПП «Теміржол Жондеу», яка у 2020 році  стала переможцем публічного тендеру, проведеного спільно з ЄБРР та ЄІБ.  Згідно з умовами контракту, протягом 4 років компанія збирається відновити ділянку залізниці протяжністю 233 км.

«Незважаючи на логістичні труднощі та нестабільність цін на товари, всі матеріали та спецобладнання доставляються вчасно, що не порушує терміни реалізації проєкту», – повідомляють в компанії «Теміржол Жондеу».

Загалом на сьогодні для реконструкції залізниці надійшло 65 залізобетонних шпал та 10 тис. комплектів елементів їх кріплення.

Після завершення проєкту будуть зняті обмеження щодо ваги та швидкості перевезень. Для вантажних поїздів швидкість руху збільшиться до 90 км/год, а для пасажирського транспорту – до 120 км/год.

Загальна вартість проєкту становить приблизно 113 мільйонів євро.

Позначки: , ,