Вартість масштабної модернізації 230 км залізниці становить 108 млн. євро


Залізниця Молдови (Calea Ferată din Moldova, CFM) розпочала реалізацію проєкту модернізації лінії довжиною у 233 км Бендери-Бессарабка-Джурджулешти, пише ЦТС.

Проєкт вартістю 107,5 млн євро реалізується за підтримки Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку, які надали кредити у розмірі відповідно 30 млн та 23,5 млн євро.

Роботи стартували 18 травня. Завершення робіт дозволить зняти обмеження за масою та швидкістю руху поїздів та сприятиме підвищенню рівня безпеки, скороченню термінів доставки вантажів та створенню оптимальних умов для ефективної експлуатації залізничної ділянки.

При цьому швидкість пасажирських поїздів зросте до 120 км/год, вантажних – до 90 км/год.

Виконавцем робіт за підсумками конкурсу обрано ТОВ “Теміржол жөндеу”, що входить до складу групи компаній “Қамқор Менеджмент” з Казахстану.

Нагадаємо, у квітні стало відомо, що Румунія розпочала ремонт залізниці широкої колії 1520 мм, яка доходить до портового та промислового міста Галац на березі Дунаю з Одеської області України – від порту Рені через Джурджулєшти (Молдова).

Позначки: , , , , , ,