Європейські оператори освоюють логістичний ринок Туреччини, яка намагається стати лідером Шовкового шляху та європейських послуг.  Цьому сприяє і перерозподіл транзитних потоків, що віднедавна оминає Росію

З 3 вересня METRANS запустить новий сервіс з перевезення контейнерів за прямим сполучення між власним терміналом у Дунайська-Стреда (Словаччина) та терміналом Халкалі поблизу Стамбула в західній частині Туреччини. Послуга є результатом співпраці між METRANS, Danubia a.s та Omsan Logistics. Про це пише REUA з посиланням на Rail Freight.

Перевезення за маршрутом Дунайська Стреда – Халкаллі здійснюватимуться двічі на тиждень у кожному напрямку. Потяги відправлятимуться з обох терміналів по середах і суботах. Тривалість поїздки близько шести днів.  Маршрут перевезень: Туреччина – Болгарія – Сербія – Угорщина – Словаччина і в зворотному напрямку.

«Завдяки цьому сполученню транспортування контейнерів забезпечується не тільки між Туреччиною та Словаччиною, але також матиме доступ до всіх пунктів призначення в мережі дистрибуції METRANS у таких країнах, як Німеччина, Австрія, Чехія, Польща, Словаччина, Угорщина та інші», – пояснили у METRANS.

Зображення: METRANS.

Термінал Halkali в Стамбулі вже більше року монополізує логістичні інтереси в Туреччині, яка намагається стати лідером Шовкового шляху та європейських послуг. Розташований на західній околиці Стамбула, термінал є точкою входу/виходу для поїздів, що прямують транзитом між Туреччиною та материковою частиною Європи.

Послугами терміналу користуються як регіональні гравці, так і до лідери залізничних вантажних перевезень. Окрім METRANS пряме сполучення з Halkali раніше встановили Kombiverkehr, PKP Cargo International, Gopet Trans, CEVA Logistics і Mars Logistics.

 

Позначки: , , , ,