Вперше у країнах Балтії кардинально модернізували маневровий локомотив популярної серії TEM2

LTG Tech, підрозділ з ремонту та обслуговування рухомого складу компанії вантажних перевезень LTG Cargo, виконав унікальну модернізацію застарілого маневрового локомотива TEM2UM-1000 (TEM2), надавши йому сучасних технічних та екологічних властивостей.

Як повідомили в LTG Tech, це перший подібний реалізовани проєкт у країнах Балтії.

За словами керівника LTG Tech Альбертаса Байорінаса, така модернізація локомотива не тільки рентабельна, а й сприяє збереженню довкілля, оскільки дозволяє заощадити до 30% витрат палива. А рівень емісії твердих частинок, що викидаються двигуном оновленого TEM2, відповідає вищому стандарту Stage V, що застосовується в Європі:

“Середній термін служби локомотивів становить більше 35 років, тому більшість локомотивів, що використовуються в даний час, вже не відповідають технологічним і екологічним вимогам. Наше рішення модернізації TEM2, унікальне тим, що при інвестиціях у розмірі 60% від вартості нового дизельного локомотива, відкривається можливість і в надалі використовувати ТЕМ2, але вже із встановленим сучасним обладнанням та новим економічним дизельним двигуном”, – додав Байорінас.

Модернізовані локомотиви TEM2 можуть використовуватись на залізничній мережі колії 1520 мм.

“Сьогодні модернізований TEM2 – єдиний у Балтійському регіоні локомотив із дизельним двигуном 900 кВт з емісією вищого класу”, – додав Байорінас.

При оновленні старого локомотива модифіковано його раму, що забезпечило можливість встановлення нових компонентів та вузлів. У локомотиві встановлений новий дизельний двигун Caterpillar C32, основний та допоміжний генератори EMIT, новий компресор Airpol SK30.

Всі механічні приводи замінені електричними, впроваджено дистанційну систему обліку палива, замінено кабелі ланцюга управління та кабелі живлення, встановлено камери відеоспостереження зони навколо локомотива.

Також оновлено кабіну машиніста TEM2: на пульті управління встановлено багатофункціональні екрани управління локомотивом, встановлено спеціальне крісло, сертифіковане для роботи операторів залізничного транспорту, впроваджено автономну систему опалення та кондиціювання. Для профілактики COVID-19 у кабіні встановлено ультрафіолетову лампу для дезінфекції поверхонь.

При модернізації такого типу локомотивів були використані компоненти, вироблені виключно в Європейському Союзі та США.

tem2um-1000-20210622-059tem2um-1000-20210622-108tem2um-1000-20210622-117tem2um-1000-20210622-127

Позначки: , , , , ,