Вугілля перевозитимуть у спеціалізованих контейнерах, що скоротить час перевантаження з широкої на європейську колію

Вантажні оператори Lietuvos Geležinkelių Group – LTG Cargo та LTG Cargo Polska – розпочали перевезення вугілля з Литви до Польщі. Паливну сировину транспортують залізницею у спеціальних контейнерах. Про це пише REUA з посиланням на інформацію компанії.

На замовлення польського державного імпортера вугілля вантажі будуть перевозитися у спеціальних контейнерах з Клайпедського морського порту через Тракішкес, потім LTG Cargo Polska забезпечить транспортування до Білостока, а звідти партнер PKP CARGO S.A. транспортує вугілля до Бранева на північному заході Польщі.

Очікується, що цей міжнародний проєкт допоможе країні задовольнити потреби у твердому паливі.

«І ми, і ринок регіону активно диверсифікуємо логістичні маршрути та шукаємо альтернативні маршрути, якими можна було б транспортувати вантажі в обхід Росії та Білорусі. Зараз Польща забезпечує імпорт вугілля через порти країни. Проте зрослі потреби спонукають до пошуку нових напрямків, серед яких транспортування надзвичайно важливих вантажів через Литву з Клайпедського морського порту», – каже керівник LTG Cargo Егле Шіме.

Наразі LTG Cargo та її партнер Innofreight вже зібрали в рухомому складі спеціалізовані контейнери та платформи, необхідні для перших перевезень як широкою, так і європейською колією. Поїзд курсуватиме раз на тиждень, за один рейс можна буде перевезти до 60 спеціалізованих контейнерів з вугіллям.

Поки що за новим маршрутом планується перевезти до Польщі близько 5 000 т вугілля щомісяця. У майбутньому компанія сподівається збільшити обсяги цих перевезень, а також шукає рішення, які б дозволили транспортувати вугілля з Клайпедського морського порту через Каунаський інтермодальний термінал.

Позначки: , , , , , , , , ,