Технологію маршрутних відправок зерна на експорт запропонує своїм клієнтам Акмолинське відділення залізниці, повідомляє Прес-служба АТ «КТЖ-Вантажні перевезення». За даною технологією вантажні поїзди прямують як пасажирські до пункту призначення без переробки на сортувальних станціях за затвердженим розкладом.
Це дозволить прискорити час обробки вагонів та опрацювання документів на пунктах переходу Сари-Агаш, Курик, поліпшити вантажообіг. Забезпечуються мультимодальні перевезення з використанням різних видів транспорту, регулярного фідерного сполучення через порт Актау, сервісу на Транскаспійському міжнародному транспортному маршруті.
«Для своєчасного оформлення документів, формування складів в Акмолинському відділенні залізниці створено оперативне диспетчерське коло. Спільно з державними територіальними службами Акмолинської і Північно-Казахстанської області організовано Штаб з питань забезпечення та координації дій з перевезення, відвантаження зерна та продуктів його перемолу. Засідання штабу проводиться щодня за участю трейдерів», – зазначив заступник директора філії АТ «КТЖ-Вантажні перевезення» – «Акмолинське відділення ДП» Ерлан Рахімжанов.
У сферу відповідальності відновленого оперативного центру «Зернова група» входить – забезпечення прозорого обліку надходження заявок від вантажовідправників, контролю за наданням рухомого складу, виконанням планів перевезення зерна, просуванням вагонів, подачі їх на навантажувальні фронти. Акмолинське відділення залізниці є провідним з відправки на експорт зерна і продуктів перемолу. В межах відділення розташовані станції трьох великих обласних центрів: Акмолинської, Північно-Казахстанської і Костанайської. Наразі з 123 елеваторів регіону до прийому зерна нового врожаю готові 68.Позначки: , ,