КВБЗ завершив випробовування нової моделі вагону-платформи для ринку ЄС та планує розпочати серійне виробництво на початку 2023 року.

ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” (КВБЗ) веде переговори з операторами та лізинговими компаніями у ЄС з надією виграти контракти на поставку нових конструкцій вагона колії 1 435 мм, який він розробив для перевезення контейнерів і змінних кузовів. Про це пише REUA з посиланням на інформацію Railway Gazette International.

«Враховуючи нинішню ситуацію з вторгненням Росії на територію нашої країни, ми змушені активно розвиватися та рухатися до розвитку співпраці з компаніями дружніх країн», — повідомили у компанії.

КВБЗ, SGGRSS 80 вагон на заводі. Фото Railway Gazette International.

У 2021 році КВБЗ почав розробку вагонів для ринку ЄС, що відповідають стандартам TSI WAG.  Перша розробка 80-футова зчленована платформа SGGRSS. Її характеристики:

  • довжина з буферами – 26,39 м;
  • висота палуби над рейками – 1155 мм;
  • вага тари – 27 т;
  • максимальне корисне навантаження – 108 т за 100 км/год або 93 т за 120 км/год.

 

КВБЗ, SGGRSS 80 вагон на випробуваннях у Сербії. Фото Railway Gazette International.

Випробування двох прототипів для демонстрації відповідності стандартам TSI WAG і TSI Noise наразі завершено, і нині триває процес схвалення Агентством залізниць ЄС з метою серійного виробництва з 1 кварталу 2023 року.

Очікується, що прототип SGGRSS 90-футової платформи буде готовий до випробувань у третьому кварталі 2022 року та схвалення у 2023 році.

КВБЗ розробляє плани щодо інших типів вагонів для задоволення потреб ЄС і заявляє, що готовий приймати замовлення від європейських клієнтів.

Нагадаємо, на початку 2020 року КВБЗ отримав дозвіл в Україні на серійне виробництво нового вагона-платформи моделі 13-7132 на візках мод. 18-7055 з осьовим навантаженням 23,5 тс. У вересні 2021 року КВБЗ повідомили про плани вийти на ринок ЄС з новою моделлю вантажних вагонів.

Нині впровадження нормативно-технічної документації в Україні задля допуску в обіг нової залізничної продукції ускладнено залежністю від нормативно-технічних зв’язків з РЖД та Радою залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності.

Тому у червні 2022 року приватні підприємства залізничного транспорту підписали колективне звернення до МІУ та УЗ з проханням реформувати систему впровадження.

Позначки: , , , , ,