Промислово-будівельна група «Ковальська» висловила підтримку ініціативі міністра інфраструктури щодо доступу бізнесу до ринку тяги та зробила заяву, що готова інвестувати у закупівлю локомотиву для підтримки власного виробництва, про це йдеться на сайті компанії. «Ковальська» має намір закупити магістральний електровоз для транспортування будівельних матеріалів із власних кар’єрів, заявив генеральний директор компанії Сергій Пилипенко:
«Бізнес не готовий чекати, поки «Укрзалізниця» вирішить свої проблеми. Від суттєвих затримок поставок страждають клієнти, співробітники та економіка в цілому. Ми готові самостійно інвестувати в транспорт, але для цього необхідно позбавити «Укрзалізницю» монополії на тягу. Якщо в цьому році для приватних компаній відкриють ринок залізничної тяги, то ми будемо одними з перших, хто поповнить свій парк локомотивами».
Протягом останніх 2 місяців ситуація з промисловими вантажами на залізничній дорозі суттєво погіршилася і стала катастрофічною.
На ділянці Кам’янець-Подільський-Київ (біля 450 км) за останні 2-3 роки середній оборот вагонів зріс у 4 рази – до 16 діб (при нормативному 3-4 дні). На ділянці Коростень-Київ (біля 200 км) оборот наших власних вагонів складає 6-7 днів (норматив 3 доби).
 «Ми сподіваємося, що прагнення держави модернізувати «Укрзалізницю» за принципами бізнес-ефективності сприятиме розвитку промисловості та економіки України. «Ковальська», у свою чергу, готова на різних рівня підтримати дану ініціативу», – додав Сергій Пилипенко.
Позначки: , , , ,