Тиждень тому до переліку учасників експериментального проєкту зі здійснення курсування приватними локомотивами на окремих дільницях залізничних колій загального користування було внесено  ТОВ «Промвагонтранс».

Директор Промвагонтрансу Іван Скіба пояснює, що потреба перевозити вантажі власним локомотивом виникла через те, що маркетинговий період 2019-2020 років відзначився катастофічно низьким оборотом. Тому підприємство прийняло рішення взяти участь у пілотному проєкті з допуску приватної тяги на колії загального користування, щоб унезалежнити себе від тяги монополіста. Скіба досить скептично реагує на можливий економічний ефект пілоту, оскільки приватні перевізники матимуть більші витрати, ніж Укрзалізниця, через нерівність у тарифі. Про зменшення витрат на перевезення та покращення якості послуг для замовника перевезення можна буде говорити, коли на ринку буде справжня і відкрита конкуренція. Власне сам експериментальний проєкт буде першим кроком до зміни законодавчої бази в Україні, і можливо буде прийнятий новий закон про залізничний транспорт, де буде передбачатись вже декілька операторів перевезень, а не лише один монополіст, – переконаний І.Скіба.

На конференції говоримо з Іваном Скібою про вигоди приватних перевезень для вантажовідправників та складнощі перших приватних перевізників.

Тема виступу:

Конкуренція на умовах монополіста. Що виграє вантажовласник?

Спікер:

Іван Скіба,

директор «Промвагонтранс»

Для участі у конференції потрібна

Нагадаємо, Промвагонтранс отримав дозвіл на перевезення вантажів власними локомотивами на 4 дільницях залізничних колій загального користування:

  • Ніжин – Прилуки – Гребінка – ім. Т.Шевченка – Помічна;
  • Бахмач-Пасажирський – Прилуки;
  • Гадяч ім. СергієнкаМ.І. – Лохвиця – Ромодан – Кременчук;
  • Бахмач-Пасажирський – Лохвиця.

Проте для початку перевезень компанія ще має укласти договір з Укрзалізницею.

Наразі компанія вже заручилася підтримкою вантажовласників щодо обсягів перевезень, але також відкрита до переговорів з іншими потенційними клієнтами. Чиї саме вантажі перевозитиме новий приватний перевізник – читайте в інтерв’ю І. Скіби для Ukrvantage.

 

 

 

Позначки: , , , ,