Компанія Cargounit замовила ще п’ять електровозів Siemens Mobility Vectron MS

Компанія Cargounit (Польща) дозамовила ще п’ять електровозів Siemens Mobility Vectron MS з доставкою у 2023-24 роках. Про це пише REUA з посиланням на RG. Додаткове замовлення Cargounit збільшить загальний обсяг замовлення чинного контракту до 28 локомотивів Vectron і Smartron.

Генеральний директор лізингової компанії Лукаш Боронь заявляє, що попит на сучасні багатосистемні локомотиви з боку польських та іноземних клієнтів зростає через «бум на ринку залізничних вантажних перевезень з України до Польщі та решти країн Європі», який став наслідком російської блокади морських портів в Україні:

«Російські військові дії в Україні сприяють тому, що українські виробники шукають інші шляхи для експорту сільськогосподарської продукції через блокаду Чорного моря. Більшість сільськогосподарської продукції, яка раніше експортувалася з України морем, потраплятиме на залізницю, тому перевізники шукають додатковий рухомий склад, зокрема локомотиви», — пояснює Боронь.

Крім того, збільшення геополітичних ризиків спонукає глобальні компанії шукати альтернативні Шовковому шляху залізничні маршрути для транспортування продукції до Західної Європи через країни Південно-Східної Європи та Балкани. Усі ці фактори сприяють зростанню попиту на багатосистемні локомотиви, резюмує Боронь.

Позначки: , , , , ,