З 30 березня фінський залізничний оператор VR Transpoint відновив вантажне сполучення з росією. Про це пише REUA з посиланням на оприлюднену інформацію концерну VR Group.

Нагадаємо, 27 березня через санкції, введені проти РЖД британською владою, VR Transpoint зупинила прийом вантажних перевезень. Проте згодом фінський перевізник повідомив, що згідно з роз’ясненнями Великобританії санкції не поширюються на угоди VR Group:

«Після рішення минулого тижня ми продовжили дискусії з владою Великобританії та банками щодо введення санкцій щодо нашої компанії. Згідно з роз’ясненням британської влади та банків, санкції не поширюються на нашу діяльність, – йдеться у повідомленні компанії.

Зазначається, що відновлення вантажних перевезень не змінить рішення щодо пасажирського сполучення Allegro, рух яких зупинено з 28 березня.

Нагадаємо, фінська залізниця VR Transpoint одною з перших підтримала санкції щодо рф, заявивши 1 березня про скасування будь-яких комунікацій з РЖД, крім тих, які необхідні для транскордонних перевезень.

Повідомляється, що VR Transpoint спеціалізується на транспортуванні експортної продукції та сировини. У 2021 році компанія VR Transpoint перевезла майже 37 млн тонн вантажів, близько третини від загального обсягу складають перевезення у сполученні між Фінляндією та Росією.

 

Позначки: , , , ,