З боку Білорусі до українського кордону залізницею рухається військова техніка

У вівторок, 22 березня о 21.40 за мінським часом із Речиці у бік Калінковичі (Білорусь) вирушив збірний потяг. Кінцева станція – Хойники. Про це повідомили у спільноті залізничників Білорусі.

У складі потягу  крім критих вагонів та цистерн, на платформах перевозять: машини РСЗВ “Град” близько 5 шт., Урали (тентові) – більше 15 шт. та бойова гусенична техніка. Знаків приналежності немає.

Раніше @belzhd_live повідомляв, що з 21 березня спецназ внутрішніх військ В/Ч 3214 буде задіяний для надання допомоги з контролю за залізничними коліями та інфраструктурою БелЖД у Гомельській та Брестській областях. Патрулі ходитимуть у цивільному одязі, при собі матиму зброю та рації з GPS-трекерами. Проживання планується у наметах неподалік залізничної інфраструктури.

З 17 березня, після відновлення диверсій на інфраструктурі Білоруської залізниці, ночами на деяких перегонах та станціях знову чергують патрулі, що складаються з військовослужбовців внутрішніх військ. На деяких ділянках залізниці нічого краще придумати не змогли, як поставити по 2-3 «силовики» до кожної релейної шафи.

НАгадаємо, 20 березня голова правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишін заявив, що залізничне сполучення між Україною та білоруссю, яким раніше окупанти відправляли військові ешелони, вже не працює.

 

Позначки: , , ,