Укрзалізниця збільшує обсяги контейнерних перевезень – удвічі порівняно з відповідним періодом минулого року.

Другий за місяць прямий контейнерний потяг прибув до Києва із Уханю (Китай).  43 сорокафутові контейнери подолали понад 9 тис. км та 4 країни за 15 діб, про це повідомили в МІУ.

З нагоди прибуття потягу у Києві влаштували урочистості. Зустрічали потяг з Уханю міністр інфраструктури України та очільник Укрзалізниці.

Владислав Криклій, міністр інфраструктури України:

“Ми зацікавлені у збільшенні транзиту вантажів залізницею з Китаю до країн Західної Європи, включенні України до маршрутів Шовкового шляху та у прямому міжнародному сполучені КНР-Україна. І будемо розвивати контейнерні перевезення надалі. Не лише залізницею, а й іншими видами транспорту”, – сказав він.

 

Іван Юрик, в.о. голови правління “Укрзалізниця”:

Укрзалізниця готова забезпечувати взаємний попит між країнами щодо обслуговування вантажообігу. Вчасно, регулярно і ефективно. Маршрут «Китай – Україна» сподіваємось має стати щотижневим. Щодо практичної роботи: попереду масштабна комунікація з бізнесом щодо інформування про нашу послугу імпорту-експорту у взаємовілносинах Україна-Китай.

За підсумками 5 місяців 2020 року територією України у складі контейнерних поїздів було перевезено 109 440 ДФЕ (контейнерів у двадцятифутовому еквіваленті). Це вдвічі більше, ніж було перевезено вантажів у січні-травні минулого року, і 60% від усього об’єму контейнерів, що були перевезені територією України різними видами транспорту.

Нагадаємо, 8 червня на філію «Ліски» (Київ) прибув перший контейнерний поїзд з Китаю. Відстань у 9 тис. км через територією чотирьох країн – Китай, Монголія, Росія, Україна – поїзд подолав за 15 діб.

Перший поїзд з Китаю в Україну відправила російсько-китайська логістична компанія відправила Modern Way Cross Border Logistics (MWCB Logistics). Планується, що поїзда за маршрутом Яньтай (провінція Шаньдун, КНР) – Київ – Ліски курсуватимуть раз в тиждень. Раніше вантажі між КНР і Україною відправлялися морським транспортом.

Позначки: , , ,