Під час наради представників АТ «Укрзалізниця» та ринку аграрних перевезень було повідомлено, що до західних прикордонних переходів України станом на 14 червня прямують 9002 вагони.

У напрямку західних прикордонних переходів за поточний місяць, черга скоротилася на 1763 вагони. У загальному накопиченні наразі 1091 вагонів із зерновими. Це на 336 одиниць менше, ніж станом на 31 травня.

Найбільша кількість вагонів із зерном прямує до прикордонного переходу з Польщею Ізов—Грубешув (243 одиниці), трохи менше, 217, — до стику Вадул-Сірет—Дорнешти (Румунія). На словацький перехід Чоп—Чієрна над Тісоу прямують 169 вагонів, а на Дяково—Халмеу (Румунія) та Мостиська ІІ—Медика (Польща) рухається по 141 вагону.

У той самий час, фіксується зростання передачі вагонів через прикордонні переходи. За червень показник зріс на 90 вагонів, до 1743 одиниць на добу. Позитивна динаміка спостерігається і щодо передачі зернових — збільшення на п’ять вагонів, до 328 одиниць на добу.

Окрім того, на деякі стики наразі немає вагонів із зерновими вантажами. Серед них: Ужгород—Матевці (Словаччина), Сокиряни—Окниця та Серпневе-1—Басарабяска (обидва — Молдова).

Зауважується, що рік тому, станом на 16 червня 2022-го, накопичення вагонів у напрямку західних прикордонних переходів  перевищувало 42 тис. одиниць.

Про це інформує REUA  з посиланням на Rail.insider

Позначки: , , ,