Очікується, що контейнерний сервіс з Чунцина до Києва працюватиме на регулярній основі

            29 серпня із китайського міста Чунцин в Київ за новим прямим залізничним маршрутом відправили перший потяг із 50 контейнерами з промисловим обладнанням. Рухомий склад слідуватиме через прикордонний перехід Ерен-Хото (автономний район Внутрішня Монголія, північ Китаю) та дістанеться до кінцевого пункту призначення в середині вересня. Раніше перевезення з Чунцина в Україну здійснювалися транзитом через Білорусь або Польщу, повідомляє інформаційний сервіс Вантажні перевезення в Україні

За повідомленням компанії-організатора нового маршруту – Modern Way Cross Border Logistics Ukraine  (MWCBL Ukraine) – потяг прямуватиме через прикордонні переходи Ерлянь – Замин-Уудна (Китай – Монголія), Сухе-Батор – Наушки (Монголія – Росія), Суземка – Зернове (Росія – Україна) до станції Київ-Ліски.

Очікується, що цей сервіс в рамках проєкту «Один пояс, один шлях» здійснюватиметься на регулярній основі.

Нагадаємо, що MWCBL Ukraine організувала перший прямий потяг з Китаю (станція Янтай, провінція Шандонг), який прибув до Києва 8 червня 2020 року. З того часу Modern Way відправила понад 20 рухомих складів зі станцій Jinhua, Jinan, Yantai, Xian Chonqing.

ДОВІДКА

MWCBL Ukraine – це залізничий оператор контейнерних прискорених потягів. Контрольний пакет акцій компанії належить Китаю, тому за рахунок державних субсидій компанія має можливість встановлювати привабливі для ринку тарифи на перевезення у прискорених контейнерних потягах. Для перевезення вантажів українських клієнтів компанія використовує власне контейнернеобладнання, щоб уникнути довгого очікування при видачі порожнього обладнання під завантаження.

За інформацією російського видання Гудок,  Modern Way Cross Border Logistics (MWCB Logistics) – російська компанія з китайською державною участю, яка організовує мультимодальні перевезення між основними портами Китаю і Росією і має можливість бути оператором як на території РФ і СНД, так і в КНР.
До завдань MWCB Logistics входять залучення клієнтів і оперування контейнерним сервісом, а також організація субсидування залізничного тарифу по китайській території за допомогою китайських акціонерів.

У MWCB Logistics немає свого рухомого складу, тому вона безпосередньо домовляється з підрядниками ( «Трансконтейнер», FESCO і іншими). Для маршруту Яньтай – Київ компанія використовує фітингові платформи власності ЗАТ «Евросіб СПб – транспортні системи», а контейнери належать MWCB Logistics. У Китаї за рухомий склад відповідає Shandong Qilu No. Eurasian Train Operation Co (входить в Shandong Expressway Group).

 

 

 

Позначки: , ,