DB хоче до 2025 року перевозити Новим шовковим шляхом по 500 000 контейнерів на рік.

Deutsche Bahn (DB) посилює власну присутність у Китаї та засновує дочірню компанію DB Cargo Transasia, штаб-квартира якої буде в Шанхаї, повідомляє компанія.

Оскільки попит на перевезення Новим шовковим шляхом з Китаю до Європи зростає, DB Cargo зосереджується на забезпеченні прямого залізничного сполучення між Китаєм та 18 країнами Європи. А нова дочірня компанія DB Cargo Transasia створить єдине джерело поставок, що обслуговуватиме залізничну мережу між Китаєм та Європою довжиною у 10 000 км.

У 2020 році Китай став вп’яте поспіль найважливішим торговельним партнером Німеччини. Торік євразійським коридором курсували понад 12 тис. поїздів.

DB вважає, що темпи зростання торговельних взаємин свідчать про потребу у додаткових 3000 поїздів на рік. DB хоче збільшити власні перевезення між Китаєм та Європою з 200 000 до 500 000 контейнерів у 2025 році.

Дочірня компанія DB Cargo Eurasia цього року вже відкрила кілька нових регулярних маршрутів. Останній стартував у вересні і з’єднав  Шанхай та Гамбург.

Слід зауважити, що лише один з 18 маршрутів проходить територією України.

Позначки: , , ,