Cargounit розширює парк локомотивів – цього року розміщено замовлення у Siemens та PESA

Польська компанія Cargounit, що надає послуги з оренди локомотивів у Центральній та Східній Європі, розширює власний локомотивний парк.

У 2022 році компанія отримала 8 локомотивів Siemens, з два яких вже у грудні будуть надані новим орендарям – Freightliner PL та DB Fernverkehr. Про це пише REUA з посиланням на інформацію NaKolei.

Перший локомотив курсуватиме у складі пасажирського потягу за маршрутом Варшава-Берлін, який обслуговують спільно DB Fernverkehr AG та PKP Intercity.

Другий новий локомотив Vectron відправиться до польського підрозділу Freightliner, одного з найбільших приватних вантажних залізничних перевізників. Президент правління Freightliner PL Sp. z o. o Костянтин Скорик використанням сучасних локомотивів створить конкурентну перевагу для компанії:

Отриманий локомотив Vectron є першим локомотивом такого типу в нашому парку, що посилює наші операційні можливості в транскордонному сполученні між Польщею та країнами Західної Європи, – сказав він.

Cargounit також вирішив придбати додаткові локомотиви Vectron і Smartron для румунського ринку. Нагадаємо, у серпні Cargounit доставив перший локомотив Smartron до Румунії, де місцевий перевізник орендував локомотив на три роки.

Cargounit стає найбільшим одержувачем локомотивів Siemens у Польщі. Лише у 2022 році компанія отримала аж 8 нових локомотивів (6 Vectron та 2 Smartron).

Локомотиви призначені для експлуатації в Польщі, Німеччині, Австрії, Чехії, Словаччині, Угорщині, Словенії, Хорватії, Сербії та Нідерландах, Румунії та Болгарії. Транспортні засоби на платформі Vectron – як єдині сучасні локомотиви в Європі – вже схвалені для експлуатації аж у 20 країнах Європи, – сказав президент правління Siemens Mobility Sp. z o.  o Губерт Меронк.

Загалом у парку Cargounit буде аж 31 електровоз Siemens. Сучасні багатосистемні локомотиви Vectron з модульною конструкцією, що дозволяють легко адаптуватись до вимог використання та специфіки руху в різних країнах.

Наразі в країнах Ініціативи трьох морів ми відчуваємо додатковий фактор зростання попиту на багатосистемні локомотиви, що є наслідком необхідності забезпечення рухомим складом для перевезення вантажів з України, в тому числі експорту зерна та іншої сільськогосподарської продукції, – сказав Лукаш Боронь, президент правління CARGOUNIT Sp. z o. o

Загальний парк Cargounit становить 185 транспортних засобів. Проте компанія Cargounit забезпечила поставки локомотивів на 2023-2025 роки.

Нагадаємо, у червні 2022 року компанія Cargounit дозамовила ще п’ять електровозів Siemens Mobility Vectron MS з доставкою у 2023-24 роках, таким чином збільшивши загальний обсяг замовлення чинного контракту до 28 локомотивів Vectron і Smartron. Наприкінці 2022 року компанія вирішила придбати ще два локомотиви Smartron і запустити опціон на ще один локомотив Vectron з існуючого контракту. Парк закуплених CARGOUNIT локомотивів Siemens наразі становить 31 електровоз, а до 2025 року він може бути збільшений до 40 локомотивів.

У жовтні Cargounit підписав контракт з PESA на постачання до 30 локомотивів Gama Marathon: 10 електровозів та опціон на поставку ще 20 локомотивів. Перші 20 локомотивів Gam a Marathon повинні бути передані замовнику до кінця грудня наступного року.

 

Позначки: , , , , , , ,