Білорусь дозволить транзит українського зерна без попередніх умов, але просить про експорт власних добрив

Білорусь дозволить транзит українського зерна для експорту з Литви, - ООНБілорусь 9 грудня повідомила Організації Об’єднаних Націй, що дозволить без попередніх умов транзит українського зерна через свою територію для експорту з литовських портів, заявив речник ООН.

Про це повідомляє REUA з посиланням на Цензор.НЕТ.

За словами Стефана Дюжарріка, генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш зустрівся із заступником міністра закордонних справ Білорусі Юрієм Амбразевичем у Нью-Йорку 9 грудня.

Амбразевич також “повторив прохання свого уряду щодо можливості експортувати власні добрива, які зараз підпадають під санкції”, сказав Дюжаррік.

Нагадаємо, на початку літа Білорусь вже пропонувала транзит українського зерна, намагаючись виторгувати за рахунок транзиту територією Білорусі дозволи на транспортувати білоруських товарів до портів країн Балтії.
Проте в Україні відповіли, що не готові розглядати питання експорту зерна через Білорусь. Можливість організації “гуманітарних коридорів” для вивезення зернових вантажів територією Білорусі – головного російського союзника – є схематозом на крові українців, вважають учасники ринку перевезень в Україні.

Позначки: , , , , ,