Лукашенко намагається виторгувати за рахунок транзиту українського зерна територією Білорусі дозволи на транспортувати білоруських товарів до портів країн Балтії

Лукашенко запропонував транзит українського зерна через Білорусь, але країни Балтії повинні дозволити транспортувати білоруські товари через свої порти
Білорусь готова до постачання українського зерна до балтійських портів через територію Республіки, про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко в розмові із генсеком ООН Антоніу Гутеррішем. Пише Цензор.НЕТ із посиланням на БЕЛТА

“Співрозмовники обговорили найактуальніші питання порядку денного, окремо зупинившись на питанні вивезення зерна з території України. Глава держави чітко окреслив позицію на цю тему: Білорусь готова до постачання українського зерна до балтійських портів через територію нашої країни. Також Білорусь готова надавати усіляку допомогу щодо його перевалки білоруським залізничним транспортом, виділивши для цього необхідні потужності”, – йдеться в повідомленні.

Лукашенко запропонував генеральному секретарю ООН за столом переговорів за участю представників Білорусі, України та готових надати порти балтійських країн врегулювати проблеми в цьому питанні.

За словами Лукашенка, головне, щоб ці порти (Німеччини, Польщі, країн Балтії, Росії) були відкриті і для білоруських товарів.

Гутерріш водночас попросив невелику паузу на кілька днів, щоб переговорити з керівництвом зацікавлених країн.

Нагадаємо, що у середині травня Білорусь запропонувала пропустити зерно з України через свою територію, якщо США зможуть частково зняти з неї санкції, про це пише Wall Street Journal з посиланням на поінформовані джерела.

Можливість організації “гуманітарних коридорів” для вивезення зернових вантажів територією Білорусі – головного російського союзника – є схематозом на крові українців, вважають учасники ринку перевезень в Україні.

 

Позначки: , , ,